SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum

OM kód: 203068/004 | 2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 32.

Intézmény logo

Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokOUTLOOKKRÉTA

Hírek

2023. okt. 31.


Admin

  Erasmus+

  2023-1-HU01-KA122-VET-000134469 (A görög meló - digitális kompetenciák és szaknyelvi tudás erősítése)

  Erasmus+

  A görögországi Erasmus+ rövid távú mobilitás programon október 18. és október 31. között iskolánk 30 informatikai és közgazdasági ágazaton tanuló 10. évfolyamos diákja vehet részt. A rövid futamidejű mobilitási projekt célja a pályázó intézményben dolgozók és tanulók szakmai fejlődésének támogatása az oktatás minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

  2023. 10. 20. - 10.22.
  Pénteken megkezdődött a szakmai munka. A közgazdászok egy magániskolában voltak, ahol megismerkedhettek az intézmény működésével, fenntartásával. Utána csapatmunkában egy workshopban vettek részt.
  Informatikusainknak egy kis helyi programajánló bevezetés után operációs rendszerekről, alkalmazások kezeléséről szólt a kiscsoportos workshop.
  Szombaton Zeusz fürdőjét nézhette meg a csapat. Ideális időben, gyönyörű tájakon jártak. Délután a bátrak a fürdést is kipróbálták. De a környékbeli kirándulás sem maradt el.
  Vasárnap pedig a Meteorákhoz látogattak el diákjaink, tanáraink. A Meteorák előtt ellátogattak egy ikonkészítő-műhelybe, ahol magyar nyelven mondták el az ikonkészítés folyamatát, mely igazán nagy élmény volt minden résztvevőnek.
  A táj csodaszép, a képek önmagukért beszélnek. Az élmény pedig egy életre szól. 🙂

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  2023.10.23. - hétfő

  Hétfőn egy nagyon hosszú, de annál szebb napjuk volt tanulóinknak. Szkiáthosz szigetére kirándultak. A korai indulás sem szegte kedvüket. Egy mesésen gyönyörű helyre érkeztek meg, ahol ebéddel várták őket, majd egy kötetlen séta keretein belül felfedezhették a kikötőt és környékét. Utána egy békés öbölbe vitték őket, ahol bátran fürödhettek az arra vágyók. Az utazás nagy részét hajóval tették meg. A szép tájak mellett nagy élmény volt a hajón az is, hogy görög táncot tanulhattak gyermekeink, illetve a lengyel diákokkal közösen is táncolhattak magyar ès lengyel slágerekre. Későn, majdnem 9 órakor értek szálláshelyükre, de senki nem panaszkodott a fátasztó nap végén 😀.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  2023. október 24. - kedd

  Ma szakmai nap volt mindkét ágazat diákjainak. Természetesen tanulóink ügyesek és okosak voltak. Az infósok a különböző kábelek elméletével és gyakorlatával foglalkoztak, a pénzügyesek pedig a Marshall-keresztet, és a határköltséget ismételték át, természetesen angolul. A szabadidőben közös és egyéni programok színesítették a napot, este pedig közös party volt a lengyel tanulókkal.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  2023. október 25. - szerda

  A mai nap is folytatódtak a szakmai programok. A már korábbról megismert előadók angol nyelven oktatták diákjainkat. Persze nem maradt el a kulturális kikapcsolódás sem. Az infósok a közeli várat, míg a közgazdászok a Livethra hegy egy pontján található mágneses mezőt látogatták meg, ahol a fordított gravitáció jelenségét figyelhették meg a gyakorlatban. Livethra, ahol lefelé kell a lejtőn tolni a buszt, mert felfelé gurul. A víz is felfelé folyik a lejtőn és a műanyagpalack is felfelé gurul. Köszönjük Tótin Lóránt tanár úr felderítő munkáját, Roják Vince tanár úr bemuatóit. Várjuk Salamon József tanár úr magyarázatát.

  Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember és szabadtéri

  Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember és vár

  Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember

  2023. október 26. - 31.

  Az elmúlt pár nap sem telt tétlenül, sőt, rengeteg élmény, kaland, na és természetesen szakmai munka színesítette diákjaink és kísérő tanáraik mindennapjait.
  Csütörtökön befejeződött mindkét ágazat számára a szakmai munka. A közgazdászok és az informatikusok egyaránt sok új és hasznos ismeretre tettek szert, nem mellékesen mindezt angolul.
  A pénteki nap egy sikeres napfelkeltével indult, ahol a lelkesebb tanulók a tengerpartról figyelhették meg, ahogy a nap a tengerből kel fel. Délelőtt egy helyi piacon nézelődhettek és vásárolhattak a diákok, ahol a görög piac jellegzetességeivel is megismerkedhettek. Szakmailag és kulturálisan is érdekesen alakult a délután, hiszen egy ófaluban jáhattak közel 500 méterrel a tengerszint felett. Egy helyi kézműves családi vállalkozás tartott nekik egy kis termékbemutatót és kóstolót. Ezután egy kisebb túra keretein belül meglátogattak egy közel 400 éves odvas platánfát. Megtudhatták, hogy a falu neve, Platamonas, a platánfákról kapta a nevét. Végül kötetlen séta segítségével mindenki felfedezhette az ófalu szépségeit, értékeit.
  Szombaton megvolt a csúcstámadás! 3 lelkes diák, 480 m szintkülönbség (az utolsó szakasz hegyi ösvény) 13,5km oda vissza 5 óra alatt! (A csúcsról egy fotót is mellékelünk)
  Vasárnap Tesszalonikibe látogathatott a csapat, ahol megnézhették Görögország második legnagyobb városát. Igazi kulturális és turisztikai csemege volt a mai nap, hiszen saját szemükkel láthatták Nagy Sándor lovas szobrát, a Fehér Tornyot, Arisztotelész szobrát, a város tengerre néző főterét, a csodálatos belváros hangulatos utcáit. A diákok körében nagy sikert aratott a szabadprogram, amelynek keretein belül felfedezhették Tesszaloniki gasztronómiai, turisztikai és üzleti érdekességeit.
  Sajnos nagyon gyorsan elrepült ez az élményekben gazdag 10 nap.
  Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember
   
  Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember és mosolygó emberek
   
  Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember és a Brandenburgi kapu
   
  Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember és vár
   
  Lehet, hogy egy kép erről: 13 ember, Arno folyó és szöveg
   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Nyári nyitvatartás

  Nyári nyitvatartás

  ügyelet

  2024. júl. 1.


  Admin

  Egyeztetett felvételi jegyzék

  Egyeztetett felvételi jegyzék

  A listában keresni a ctrl+g billentyűkkel lehet, a tanuló oktatási azonosítójával.

  2024. ápr. 28.


  Admin

  Kazincy-érmes Közgázos

  Kazincy-érmes Közgázos

  Tizedikesként máris Kazincy-érmes Gál Vanessza, iskolánk tanulója.

  2024. ápr. 22.


  Admin


  Partnereink

  SZC logo

  Ceglédi Szakképzési Centrum


  Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

  2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 32.


  2024Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum