SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum

OM kód: 203068/004 | 2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 32.

Intézmény logo

Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • OUTLOOK
 • KRÉTA

Hírek

2023. okt. 31.


Admin

  Erasmus+

  2023-1-HU01-KA122-VET-000134469 (A görög meló - digitális kompetenciák és szaknyelvi tudás erősítése)

  Erasmus+

  A görögországi Erasmus+ rövid távú mobilitás programon október 18. és október 31. között iskolánk 30 informatikai és közgazdasági ágazaton tanuló 10. évfolyamos diákja vehet részt. A rövid futamidejű mobilitási projekt célja a pályázó intézményben dolgozók és tanulók szakmai fejlődésének támogatása az oktatás minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

  2023. 10. 20. - 10.22.
  Pénteken megkezdődött a szakmai munka. A közgazdászok egy magániskolában voltak, ahol megismerkedhettek az intézmény működésével, fenntartásával. Utána csapatmunkában egy workshopban vettek részt.
  Informatikusainknak egy kis helyi programajánló bevezetés után operációs rendszerekről, alkalmazások kezeléséről szólt a kiscsoportos workshop.
  Szombaton Zeusz fürdőjét nézhette meg a csapat. Ideális időben, gyönyörű tájakon jártak. Délután a bátrak a fürdést is kipróbálták. De a környékbeli kirándulás sem maradt el.
  Vasárnap pedig a Meteorákhoz látogattak el diákjaink, tanáraink. A Meteorák előtt ellátogattak egy ikonkészítő-műhelybe, ahol magyar nyelven mondták el az ikonkészítés folyamatát, mely igazán nagy élmény volt minden résztvevőnek.
  A táj csodaszép, a képek önmagukért beszélnek. Az élmény pedig egy életre szól. 🙂

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  2023.10.23. - hétfő

  Hétfőn egy nagyon hosszú, de annál szebb napjuk volt tanulóinknak. Szkiáthosz szigetére kirándultak. A korai indulás sem szegte kedvüket. Egy mesésen gyönyörű helyre érkeztek meg, ahol ebéddel várták őket, majd egy kötetlen séta keretein belül felfedezhették a kikötőt és környékét. Utána egy békés öbölbe vitték őket, ahol bátran fürödhettek az arra vágyók. Az utazás nagy részét hajóval tették meg. A szép tájak mellett nagy élmény volt a hajón az is, hogy görög táncot tanulhattak gyermekeink, illetve a lengyel diákokkal közösen is táncolhattak magyar ès lengyel slágerekre. Későn, majdnem 9 órakor értek szálláshelyükre, de senki nem panaszkodott a fátasztó nap végén 😀.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  2023. október 24. - kedd

  Ma szakmai nap volt mindkét ágazat diákjainak. Természetesen tanulóink ügyesek és okosak voltak. Az infósok a különböző kábelek elméletével és gyakorlatával foglalkoztak, a pénzügyesek pedig a Marshall-keresztet, és a határköltséget ismételték át, természetesen angolul. A szabadidőben közös és egyéni programok színesítették a napot, este pedig közös party volt a lengyel tanulókkal.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  2023. október 25. - szerda

  A mai nap is folytatódtak a szakmai programok. A már korábbról megismert előadók angol nyelven oktatták diákjainkat. Persze nem maradt el a kulturális kikapcsolódás sem. Az infósok a közeli várat, míg a közgazdászok a Livethra hegy egy pontján található mágneses mezőt látogatták meg, ahol a fordított gravitáció jelenségét figyelhették meg a gyakorlatban. Livethra, ahol lefelé kell a lejtőn tolni a buszt, mert felfelé gurul. A víz is felfelé folyik a lejtőn és a műanyagpalack is felfelé gurul. Köszönjük Tótin Lóránt tanár úr felderítő munkáját, Roják Vince tanár úr bemuatóit. Várjuk Salamon József tanár úr magyarázatát.

  Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember és szabadtéri

  Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember és vár

  Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember

  2023. október 26. - 31.

  Az elmúlt pár nap sem telt tétlenül, sőt, rengeteg élmény, kaland, na és természetesen szakmai munka színesítette diákjaink és kísérő tanáraik mindennapjait.
  Csütörtökön befejeződött mindkét ágazat számára a szakmai munka. A közgazdászok és az informatikusok egyaránt sok új és hasznos ismeretre tettek szert, nem mellékesen mindezt angolul.
  A pénteki nap egy sikeres napfelkeltével indult, ahol a lelkesebb tanulók a tengerpartról figyelhették meg, ahogy a nap a tengerből kel fel. Délelőtt egy helyi piacon nézelődhettek és vásárolhattak a diákok, ahol a görög piac jellegzetességeivel is megismerkedhettek. Szakmailag és kulturálisan is érdekesen alakult a délután, hiszen egy ófaluban jáhattak közel 500 méterrel a tengerszint felett. Egy helyi kézműves családi vállalkozás tartott nekik egy kis termékbemutatót és kóstolót. Ezután egy kisebb túra keretein belül meglátogattak egy közel 400 éves odvas platánfát. Megtudhatták, hogy a falu neve, Platamonas, a platánfákról kapta a nevét. Végül kötetlen séta segítségével mindenki felfedezhette az ófalu szépségeit, értékeit.
  Szombaton megvolt a csúcstámadás! 3 lelkes diák, 480 m szintkülönbség (az utolsó szakasz hegyi ösvény) 13,5km oda vissza 5 óra alatt! (A csúcsról egy fotót is mellékelünk)
  Vasárnap Tesszalonikibe látogathatott a csapat, ahol megnézhették Görögország második legnagyobb városát. Igazi kulturális és turisztikai csemege volt a mai nap, hiszen saját szemükkel láthatták Nagy Sándor lovas szobrát, a Fehér Tornyot, Arisztotelész szobrát, a város tengerre néző főterét, a csodálatos belváros hangulatos utcáit. A diákok körében nagy sikert aratott a szabadprogram, amelynek keretein belül felfedezhették Tesszaloniki gasztronómiai, turisztikai és üzleti érdekességeit.
  Sajnos nagyon gyorsan elrepült ez az élményekben gazdag 10 nap.
  Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember
   
  Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember és mosolygó emberek
   
  Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember és a Brandenburgi kapu
   
  Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember és vár
   
  Lehet, hogy egy kép erről: 13 ember, Arno folyó és szöveg
   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Jelentkezés írásbeli felvételire

  Jelentkezés írásbeli felvételire

  Fontos dátumok a középiskolai felvételivel kapcsolatban

  2023. nov. 15.


  Admin

  Bemutató kisfilm

  Bemutató kisfilm

  A Közgáz pályaválasztást segítő kisfilmje

  2023. nov. 15.


  Admin

  Túri Ádám 12.c

  Túri Ádám 12.c

  Közös oktató-tanulói projekt weblapkészítés témakörben.

  2023. okt. 27.


  Admin


  Partnereink

  • Language Cert
  • Ceglédi Szakképzési Centrum
  • Ceglédi SzC Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
  • Ceglédi SzC Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskola
  • Ceglédi SzC Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola
  • Ceglédi SzC Mihály Dénes Szakképző Iskola
  • Ceglédi SzC Nagykátai Ipari Szakképző Iskola
  • Erasmus+
  SZC logo

  Ceglédi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

    2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 32.


   2023Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum