SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum

OM kód: 203068/004 | 2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 32.

Intézmény logo

Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • OUTLOOK
 • KRÉTA

Hírek

2022. okt. 10.


Admin

  Erasmus + - 1. csoport

  Erasmus+ Görögország

  Erasmus + - 1. csoport

  A görögországi Erasmus+ rövid távú mobilitás programon az első csoportban szeptember 23. és október 6. között iskolánk 25 informatikai és közgazdasági ágazaton tanuló 11. és 12. évfolyamos diákja vehetett részt.

  Busszal utaztunk, ami 19 órát vett igénybe, szombat hajnal 3 órakor érkeztünk meg. A busz kényelmes volt annak ellenére, hogy teljes létszámmal volt feltöltve. Felkészült és megbízható sofőrök vezették. 

  A szállás Platamonas településen volt egy 3 csillagos hotelben. Hajnal 3 órai megérkezésünk ellenére nagyon rövid idő alatt elfoglalhattuk a szobáinkat és görög részről mentorok fogadtak minket.

  A szállásunk minden igényt kielégített mind pihenés, mind étkezés szempontból. Naponta háromszor svédasztalos étkezés volt biztosítva görög ételeket is kínálva a kontinentális mellett. Diákok és a kísérő tanárok is örültek, hogy megkóstolhatták a helyi ételeket. 

  Az első hétvégét pihenéssel töltöttük, ami jó is volt s hosszú út után. Hétfőtől viszont elkezdődtek a programok a diákok számára. Az informatikát tanuló diákokat legtöbbször az Olympus oktatási központba vitték el busszal, ahol egy számukra új informatikai nyelvvel ismerkedtek meg és ezt használva kellett nekik beadni egy elkészített feladatot. 

  A közgazdasági ismereteket tanuló diákjainkat a helyi és környékben lévő településeken lévő boltokba vitték el és azokon a helyeken szerezhettek tapasztalatot a helyi szokásokkal kapcsolatban, közgazdasági témákban, mint például adózás. Elvitték őket Katerinibe, Aiganiba ahol a foglalkozás mellett megcsodálhattak egy görög vidéki kis települést a maga szépségével. 

  Ezen kívül elmentek mind az informatikát mind a közgazdasági ismereteket tanuló diákok Larisszába, ahol egy robotikával foglalkozó üzembe, Soukos Robots - tehettek látogatást.  

  A szakmai programok mellett lehetőségünk nyílt kulturális programokra is. Meglátogattuk Platamonban a keresztes várat, mint helyi látványosságot. Ezen túl elvittek minket a Meteorákhoz, ahol idegenvezetőnk, Balasi Zsuzsanna segítségével meglátogattuk a Varlaam kolostort. Lélegzetelállító látványban volt részünk, ami mellett igazán érdekes és számunkra eddig ismeretlen dolgokat tudtunk meg a  helyről. Más alkalommal Tesszalonikibe tehettünk egy rövid látogatást, ahol több templomot is meglátogattunk, illetve betekintést kaphattunk egy kicsit egy görög nagyváros életébe. Látogatásaink sora folytatódott, elmentünk egy ófaluba, Palaios Panteleimonasba. Tót Tünde mentorunk kalauzolt minket körbe és mutatta meg a helyi látnivalókat. Ezen túl elmentünk még az Olymposra is, ahol megnézhettük Zeus kádját.  

  Összességében feltöltődve, élményekkel tele tértünk haza. A diákoknak mindenképp szélesedett a látókörük mind szakmai mind kulturális területen.

   

  Czerovszki Mónika és Kovács Zoltán

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Jelentkezés írásbeli felvételire

  Jelentkezés írásbeli felvételire

  Fontos dátumok a középiskolai felvételivel kapcsolatban

  2023. nov. 15.


  Admin

  Bemutató kisfilm

  Bemutató kisfilm

  A Közgáz pályaválasztást segítő kisfilmje

  2023. nov. 15.


  Admin

  Erasmus+

  Erasmus+

  2023-1-HU01-KA122-VET-000134469 (A görög meló - digitális kompetenciák és szaknyelvi tudás erősítése)

  2023. okt. 31.


  Admin


  Partnereink

  • Language Cert
  • Ceglédi Szakképzési Centrum
  • Ceglédi SzC Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
  • Ceglédi SzC Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskola
  • Ceglédi SzC Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola
  • Ceglédi SzC Mihály Dénes Szakképző Iskola
  • Ceglédi SzC Nagykátai Ipari Szakképző Iskola
  • Erasmus+
  SZC logo

  Ceglédi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

    2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 32.


   2023Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum